Workshops

De seminars van Meditation to go zijn een combinatie van pure kennisoverdracht en praktische uitvoering en volgen een uitgebalanceerd rooster dat meestal start om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur.

De deelnemers worden binnengeleid in de moleculaire wereld van ons lichaam, op een diepgaande maar toch voor de leek steeds begrijpelijke manier.

Na een kijkje tussen de oren waarbij onze instincten, gevoelens en bewustzijn in kaart worden gebracht, wordt duidelijk hoe onze hersenen functioneren en wat een enorme invloed meditatie daarop heeft. Niet alleen op de hersenen, maar ook op hormoonfuncties, afweer en bijna alle lichaamsfuncties, tot en met het gebruik van genen op ons DNA.

Na ieder theoretisch deel volgen oefeningen gericht op ademhaling, ontspanning met yoga en verschillende vormen van mediteren. Op deze wijze is er een harmonische balans tussen intellectueel inspannen en lichamelijk ontspannen, en ook de inwendige mens wordt niet vergeten.

Met deze nieuwe inzichten wordt het duidelijk dat wij veel meer grip hebben op processen die tot ziekten kunnen leiden en hoe de desastreuze invloed van chronische stress kan worden tegengegaan door een life-style waarin meditatie, yoga en fitness een versterkende werking op elkaar hebben.

Deze seminars worden op verschillende, inspirerende toplocaties gehouden

Komend seminar is zondag 17 januari 2016

Wim Hof Seminar:  Leer je verborgen krachten gebruiken

 Sinds de verre oudheid hebben we de mens opgesplitst in een geestelijk en lichamelijk deel. Maar het wordt nu eens tijd om de mens weer als een geheel te zien. In dit Seminar wordt een inzicht geboden, hoe vanuit de mind diepere krachten kunnen worden vrijgemaakt die direct op onze prestaties, gezondheid en levensverwachting inwerken. Wim Hof  vertelt hoe je deze krachten kunt aanboren. Prof. Dr. Pierre Capel geeft hierbij de  wetenschappelijke onderbouwing. 

 

Wim Hof   In zijn tienerjaren rende hij al met een voldaan gevoel in zijn blote voeten door de sneeuw. Het was het begin van een grote reeks confrontaties met de kou, waarbij iedere keer grenzen werden verlegd en de buitenwereld perplex stond. Wim Hof (Sittard, 1959) is tot uitzonderlijke prestaties in staat en kan het 1 uur en 53 minuten lang uithouden in een grote bak met ijsklontjes. Wereldwijd staan mensen voor een raadsel, de wetenschap voorop, maar volgens Wim is het allemaal niet zo ingewikkeld: “Wat ik kan, kan iedereen”.

Pierre Capel   Pierre Capel is als biochemicus afgestudeerd en heeft veertig jaar fundamenteel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Als hoogleraar Experimentele Immunologie is hij actief geweest op veel verschillende terreinen variërend van DNA technologieën, transplantatie en immunotherapie bij kanker. Naast internationale gastcolleges over immunologie geeft hij nu ook voordrachten en trainingen over het zelf genezend vermogen van de mens.

Locatie:

Borchland
Borchlandweg 6-10
1114 BD Amsterdam-Duivendrecht

Opgeven via website  www.innerfire.nl