Meditation to Go

Het basisbegrip van Meditation to go is: kennis.

Begrijpen is het sleutelwoord om iets met werkelijke overtuiging te kunnen doen.

Al eeuwen wordt in iedere cultuur een of andere vorm van meditatie en yoga beoefend en wordt de werkzaamheid hiervan ervaren. Omdat de mens alles wat hij doet wil verklaren, wordt de kennis die op dat moment aanwezig is gebruikt om een beeld te vormen. Donder en bliksem zijn een prachtig voorbeeld. Het zijn enorme krachten en ze bestaan echt. Dat het een macho gevecht is tussen Wodan en Donar om de gunst van de mooie Godin Freia heeft zijn charme, maar is niet de meest accurate beschrijving van statische elektriciteit.

Meditation to go maakt duidelijk waarom een beetje “niet denken” zo belangrijk is.

De oorspronkelijke verklaringen zijn weerspiegelingen van het occulte denken uit de tijd waarin vele goden en geesten vorm gaven aan het leven. Vroeger bepaalde Neptunus de zeewaardigheid van een schip, nu de constructie.

Met de meest recente wetenschappelijke inzichten over meditatie kan men nu de werkzaamheid verklaren. Meditatie is het startpunt van een enorme cascade van lichamelijke reacties. Hersenactiviteiten worden zeer sterk beïnvloed. Zo veranderen ook hormoonfuncties en worden onze genen in het DNA anders gebruikt.

Wat uit recente onderzoekingen naar voren komt is ronduit adembenemend.

Een van de meest desastreuze verschijnselen van deze tijd is chronische stress, waardoor bij voorbeeld slapeloosheid, onvruchtbaarheid, depressie, type2 diabetes en overgewicht worden veroorzaakt. Hierop heeft meditatie direct een gunstig effect.

De “down to earth” benadering van meditation to go is zeer goed te combineren met Yoga-Physics en sporten. Behalve dat men zich beter gaat voelen, kan ook de loop van een groot aantal ziekten structureel veranderen.

Prof.Dr. Pierre Capel
Biochemicus / Immunoloog

Referenties

Het was een geweldige ervaring!